VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN MIDDELBURG 2025

Geldend van 01-01-2025 t/m heden

Intitulé

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN MIDDELBURG 2025

De raad van de gemeente Middelburg;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders;

gelet op de artikelen 156, eerste en tweede lid, aanhef en onderdeel h, en 225 van de Gemeentewet

alsmede op het Besluit gemeentelijke parkeerbelastingen en de Parkeerverordening van de gemeente Middelburg;

BESLUIT:

Vast te stellen de:

____________________________________________________________________

Artikel 1. Definities

Voor de toepassing van deze verordening en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder:

a. parkeren: het gedurende een aaneengesloten periode doen of laten staan van een voertuig, anders dan gedurende de tijd die nodig is voor en gebruikt wordt tot het onmiddellijk in- of uitstappen van personen dan wel het onmiddellijk laden of lossen van goederen, op binnen de gemeente gelegen voor het openbaar verkeer openstaande terreinen en weggedeelten, waarop dit doen of laten staan niet ingevolge een wettelijk voorschrift is verboden;

b. houder: degene op wiens naam het motorvoertuig ten tijde van het parkeren in het kentekenregister, bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994, was ingeschreven;

c. parkeerapparatuur: parkeermeters, parkeerautomaten, met inbegrip van verzamelparkeermeters (centrale computer) en hetgeen naar maatschappelijke opvatting overigens onder parkeerapparatuur wordt verstaan;

d. vergunning: een door het college van burgemeester en wethouders verleende vergunning, krachtens welke het is toegestaan een motorvoertuig te parkeren op daartoe aangewezen parkeerapparatuur- en/of belanghebbendenplaatsen;

e. sociaalbezoekvergunning: een parkeerrecht bestaande uit een digitale bezoekersvergunning verkregen via de “BezoekersApp”. Dit parkeerrecht is tegen betaling te verkrijgen via de website of aan de balie van het stadskantoor. Het gaat hier om eenheden die tegen een speciaal laag tarief verkrijgbaar worden gesteld ten behoeve van bezoekers van bewoners van panden in de binnenstad (zone I en II).

f. autodate: het herhaald en opeenvolgend gezamenlijk gebruik van motorvoertuigen op grond van een overeenkomst tussen natuurlijke personen en een commerciële aanbieder;

g. aanbieder: de rechtspersoon die motorvoertuigen voor autodate ter beschikking stelt;

h. deelnemer: een natuurlijke persoon die een overeenkomst heeft gesloten inzake autodate;

i. standplaats: de parkeerplaats waar een motorvoertuig bestemd voor autodate geparkeerd wordt;

j. houder gehandicaptenparkeerkaart: de natuurlijke persoon aan wie een Europese gehandicaptenparkeerkaart is verstrekt.

k. motorvoertuigen: hetgeen daaronder wordt verstaan in het RVV 1990 met inbegrip van brommobielen, zoals bedoelde in artikel 1 van het RVV 1990;

l. Centraal Register: het register van het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) voor de registratie van parkeerrechten op het gebied van betaald parkeren met gebruik van een telefoon of een ander communicatiemiddel;

m. dag: de periode van 0.00 uur tot en met 23.59 uur, waarbij een gedeelte van die periode als hele dag wordt aangemerkt;

n. week: een tijdvak van 7etmalen aanvangende maandag 0.00 uur.

o. vergunninghouder: een natuurlijk persoon of rechtspersoon aan wie een vergunning is verleend;

Artikel 2 Belastbaar feit

Onder de naam "parkeerbelastingen" worden de volgende belastingen geheven:

a. een belasting terzake van het parkeren van een voertuig op een bij, dan wel krachtens deze verordening in de daarin aangewezen gevallen, door burgemeester en wethouders te bepalen plaats, tijdstip en wijze;

b. een belasting terzake van een van gemeentewege verleende vergunning voor het parkeren van een voertuig op de in die vergunning aangegeven plaats en wijze.

Artikel 3 Belastingplicht

1. De belasting bedoeld in artikel 2, onderdeel a, wordt geheven van degene die het voertuig heeft geparkeerd.

2. Als degene die het voertuig heeft geparkeerd wordt mede aangemerkt:

a. degene die de belasting voldoet, dan wel te kennen geeft of heeft gegeven de belasting te willen voldoen;

b. zolang geen voldoening van de belasting genoemd in artikel 2, onderdeel a, heeft plaatsgevonden: de houder van het voertuig, met dien verstande dat:

1. als een voor ten hoogste drie maanden aangegane huurovereenkomst wordt overgelegd waaruit blijkt wie ten tijde van het parkeren ingevolge deze overeenkomst de huurder van het voertuig was, niet de houder maar de huurder wordt aangemerkt als degene die het voertuig heeft geparkeerd;

2. als blijkt dat een ander in het kentekenregister had moeten staan ingeschreven, die ander wordt aangemerkt als degene die het voertuig heeft geparkeerd.

3. De belasting bedoeld in artikel 2, onderdeel a, wordt niet geheven van degene die op de voet van het tweede lid, onderdeel b, als degene die het voertuig heeft geparkeerd wordt aangemerkt, als deze aannemelijk maakt dat ten tijde van het parkeren een ander tegen zijn wil van het voertuig gebruik heeft gemaakt en dat hij dit gebruik redelijkerwijs niet heeft kunnen voorkomen.

4. De belasting bedoeld in artikel 2, onderdeel b, wordt geheven van degene die de vergunning heeft aangevraagd.

Artikel 4 Maatstaf van heffing, belastingtarief en belastingtijdvak

De maatstaf van heffing, het belastingtarief en het belastingtijdvak zijn vermeld in de bij deze verordening behorende en daarvan deel uitmakende tarieventabel.

Artikel 5 Wijze van heffing

1. De belasting bedoeld in artikel 2, onderdeel a, wordt geheven door voldoening op aangifte. Als voldoening op aangifte wordt aangemerkt het bij aanvang van het parkeren in werking stellen van de parkeerapparatuur op de daartoe bestemde wijze en met inachtneming van de door het college gestelde voorschriften.

2. Op plaatsen waar kentekenparkeren geldt moet bij de voldoening op aangifte het kenteken van het motorvoertuig waarmee wordt geparkeerd of waarvoor de vergunning geldt worden opgegeven.

3. De belasting bedoeld in artikel 2, onderdeel b, wordt geheven door voldoening op aangifte.

Artikel 6 Ontstaan van de belastingschuld

1. De belasting bedoeld in artikel 2, onderdeel a, is verschuldigd bij de aanvang van het parkeren, tenzij het bij de aanvang van het parkeren in werking stellen van de parkeerapparatuur geschiedt door het via een telefoon inloggen op de centrale computer.

2. De belasting bedoeld in artikel 2, onderdeel b, is verschuldigd op het tijdstip waarop de vergunning wordt verleend.

Artikel 7 Termijnen van betaling

1. De belasting als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, moet overeenkomstig de aangifte worden betaald bij aanvang van het parkeren.

2. In afwijking van het bepaalde in het vorige lid moet de belasting overeenkomstig de aangifte worden betaald binnen een maand na het einde van het parkeren, als bij aanvang van het parkeren in werking stellen van de parkeerapparatuur geschiedt door het via een telefoon inloggen op de centrale computer.

3. De belasting bedoeld in artikel 2, onderdeel b, moet overeenkomstig de aangifte worden betaald op het tijdstip waarop de vergunning wordt verleend.

4. Een naheffingsaanslag moet terstond worden betaald.

Artikel 8 Bevoegdheid tot aanwijzing parkeerplaatsen

De aanwijzing van de plaats waar, het tijdstip en de wijze waarop tegen betaling van de belasting bedoeld in artikel 2, onderdeel a, mag worden geparkeerd geschiedt in alle gevallen door burgemeester en wethouders bij openbaar te maken besluit.

Artikel 9 Bevoegdheid tot gebruik wielklem en wegsleepregeling

1. Tot zekerheid van de betaling van een naheffingsaanslag ter zake van de belasting bedoeld in artikel 2, onderdeel a, kan aan het voertuig ook een wielklem worden aangebracht.

2. Het college wijst bij openbaar te maken besluit in alle gevallen de terreinen en weggedeelten aan waar de wielklem wordt toegepast.

3. Als na het aanbrengen van de wielklem 24 uren zijn verstreken kan het motorvoertuig naar een door de in artikel 231, tweede lid, onderdeel b, van de Gemeentewet bedoelde gemeenteambtenaar aangewezen plaats worden overgebracht en in bewaring worden gesteld.

Artikel 10 Kosten

De kosten van de naheffingsaanslag ter zake van de belasting bedoeld in artikel 2, onderdeel a, bedragen € 78,80 plus de voor betreffende parkeerplaats geldende kosten van de parkeerbelasting voor één uur.

Artikel 11 Kwijtschelding

Bij de invordering van deze belasting wordt geen kwijtschelding verleend.

Artikel 12 Vrijstelling

1. De belasting als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, voor het parkeren van een voertuig

op een parkeerapparatuurplaats op het maaiveld, wordt niet geheven van een houder van een

geldige gehandicaptenparkeerkaart.

2. De vrijstelling is uitsluitend van toepassing indien de gehandicaptenparkeerkaart als bedoeld in

het eerste lid met de daartoe bestemde zijde op een van buitenaf duidelijk zichtbare en leesbare

plaats direct achter de voorruit van het voertuig is geplaatst of het voertuig is voorzien van een digitale parkeerkaart.

Artikel 13 Overgangsrecht

De "Verordening Parkeerbelastingen 2024" vastgesteld bij raadsbesluit van 14 december 2023 wordt tezamen met alle wijzigingsverordeningen die hierop van toepassing zijn, ingetrokken met ingang van de in artikel 14, tweede lid genoemde datum van ingang van de heffing, met dien verstande dat zij van toepassing blijft op de belastbare feiten die zich voor die datum hebben voorgedaan.

Artikel 14 Inwerkingtreding

1. Deze verordening treedt in werking met ingang van de dag na die van de bekendmaking.

2. De datum van ingang van de heffing is 1 januari 2025.

Artikel 15 Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als ‘Verordening parkeerbelastingen Middelburg 2025’.

Tarieventabel behorende bij de Verordening parkeerbelastingen 2025.

Parkeren bij parkeerapparatuur

1.1

Het tarief voor het parkeren bij parkeerapparatuur als bedoeld in artikel 2, onderdeel a bedraagt

2025

1.1.1

voor het parkeren in tariefzone 1 per uur

€ 

3,00

1.1.2

voor het parkeren in tariefzone 2 per uur:

€ 

3,00

In afwijking van het gestelde onder 1.1.1 en 1.1.2 van deze tabel bedraagt het tarief voor het parkeren bij parkeerapparatuur:

1.2.

op het Hof van Tange

1.2.1

voor het parkeren per uur:

€ 

3,00

1.2.2

voor een dagkaart met een tarief per dag van:

€ 

15,00

1.3

op de Loskade

1.3.1

voor het parkeren per uur:

€ 

3,00

1.3.2

voor een dagkaart met een tarief per dag van

€ 

15,00

1.4

Op het Molenwater (vanaf Molenwater parkeerplein tot Koepoort)

1.4.1

voor het parkeren per uur:

3,00

1.4.2

voor een dagkaart met een tarief per dag van:

15,00

Parkeervergunningen

2.

Het tarief voor een parkeervergunning als bedoeld in artikel 2, onderdeel b, bedraagt

2.1

voor een kentekengebonden parkeervergunning, welke wordt verstrekt aan een aanvrager, die woont binnen het aangewezen gebied voor betaald parkeren op parkeerapparatuurplaatsen (bewonersvergunning):

2.1.1

voor de eerste vergunning, per maand:

€ 

8,50

2.1.2

voor een tweede vergunning op het zelfde adres, per maand:

€ 

28,25

2.2

voor een kentekengebonden parkeervergunning, welke wordt verstrekt aan een aanvrager, die een bedrijf uitoefent, binnen het aangewezen gebied voor betaald parkeren op parkeerapparatuurplaatsen (bedrijvenvergunning)

2.2.1

voor de eerste vergunning, per maand:

€ 

25,60

2.2.2

voor de tweede vergunning voor hetzelfde bedrijf per maand

€ 

51,15

2.3

voor een kenteken- en locatiegebonden parkeervergunning voor standplaatshouders van de week- en/of zaterdagmarkt (marktkoopliedenvergunning)

2.3.1

voor de vergunning, per maand:

€ 

9,30

2.4

voor een kentekengebonden parkeervergunning voor personen en bedrijven ten behoeve van de uitvoering van werkzaamheden of dienstverlening, waarvoor ter plaatse het gebruik van een voertuig noodzakelijk is (servicevergunning)

2.4.1

voor een dagvergunning, per dag:

€ 

13,95

2.4.2

voor een jaarvergunning:

€ 

781,55

2.5

voor een kentekengebonden parkeervergunning voor woon-werkverkeer (woonwerkvergunning)

2.5.1

voor de vergunning per maand

€ 

30,20

2.6

voor een autodatevergunning

2.6.1

voor de vergunning per maand

€ 

33,50

Belanghebbendenparkeervergunning

3.1

Het tarief voor een parkeervergunning als bedoeld in artikel 2, onderdeel b bedraagt voor een vergunning geldend voor belanghebbendenparkeerplaats binnen het aangewezen gebied (belanghebbendenparkeervergunning)

3.1.1

voor de vergunning per maand

€ 

7,95

Sociaalbezoekvergunning

4.1

Het tarief voor het parkeren met gebruik van de bezoekersapp bedraagt per 60 minuten

4.1.1

voor het parkeren in tariefzone 2

€ 

0,60

4.1.2

Het onder 4.1.1 genoemde tarief heeft een limiet van € 110,-- per jaar.

Overbrengen en bewaren voertuig

5.1

De kosten voor overbrenging van het voertuig bedragen voor:

5.1.1

volledige overbrenging (volledige wegsleepkosten):

Tarieftijd 1 (maandag t/m vrijdag 08:00 – 18:00)

Tarieftijd 2 (alles buiten tarieftijd 1)

328,18

398,88

5.2.1

De kosten voor het bewaren van het voertuig bedragen per dag of dagdeel:

€ 

28,01

5.3.

In geval het voertuig niet naar de plaats van bewaring is overgebracht worden de volgende werkzaamheden onderscheiden:

5.3.1

als de wegsleepauto reeds onderweg is maar kan worden afgebeld

133,40

5.3.2

als de wegsleepauto (nagenoeg) is gearriveerd op de plaats van de overtreding of de onder 8.3.1 vermelde situatie in de nachtelijke uren.

€ 

133,40

5.3.3

als de wegsleepauto is gearriveerd en het optakelen van het voertuig reeds in gang is gezet

Tarieftijd 1 (maandag t/m vrijdag 08:00 – 18:00)

Tarieftijd 2 (alles buiten tarieftijd 1)

Het af afhalen buiten openingstijden, in het weekend en op feestdagen zit in de bovenstaande tarieven verdisconteerd.

€ 

269,47

320,17

BESLUIT VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS TOT AANWIJZING VAN PLAATSEN EN WERKINGSDUUR BETAALD PARKEREN

Burgemeester en wethouders van Middelburg;

gelet op artikel 225, 234 en 235 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening van de gemeente Middelburg;

overwegende dat artikel 8 van de Verordening Parkeerbelastingen bepaalt dat zij bevoegd zijn nadere regels te stellen met betrekking tot de heffing en invordering van de Parkeerbelastingen;

b e s l u i t e n :

1. de plaatsen waar en waarop tegen betaling van de parkeerbelasting als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, van de Verordening Parkeerbelastingen 2025, mag worden geparkeerd, vast te stellen zoals op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte bijlage 1 met stratentabellen ‘Plaatsen en werkingsduur van betaald parkeren’;

2. de wijze waar en waarop tegen betaling van de parkeerbelasting als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, van Verordening Parkeerbelastingen 2025, mag worden geparkeerd, vast te stellen zoals op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte bijlage 2 ‘Maximumparkeerduur betaald parkeren’;

3. de tijdstippen waarop uitsluitend tegen betaling van belasting als bedoeld in artikel 2, onderdeel a van de Verordening Parkeerbelastingen 2025 mag worden geparkeerd als volgt vast te stellen:

- maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 20.00 uur;

Van genoemde dagen zijn uitgezonderd de Algemeen erkende feestdagen, zijnde Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, eerste en tweede Paasdag, de Nationale Bevrijdingsdag, eerste en tweede Pinksterdag, de Hemelvaartsdag, beide Kerstdagen en de dag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd;

4. dat de voorgaande besluiten omtrent de plaatsen en de werkingsduur van de parkeermeters en – automaten vervallen, met dien verstande dat zij van toepassing blijven voor de tijdvakken waarvoor zij hebben gegolden;

5. Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking.

6. De datum van ingang is 1 januari 2025.

Middelburg, 12 november 2024,

Burgemeester en wethouders van Middelburg,

de secretaris, de burgemeester,

Aart van den Brink Yvonne van Mastrigt

Bijlage 1: Straatnaamtabel en Plaatsen en werkingsduur van betaald parkeren’

Abdij

Geerepad

Kromme Weele

Pompstraat

Verwerijstraat

Achter de Houttuinen

Geerepassage

Kuiperspoort

Pottenbakkerssingel

Vijf Ringen

Achter het Hofplein

Glazenkaststraat

Lambrechtstraat

Pottenmarkt

Vismarkt

Armeniaans Schuitvlot

Goese Korenmarkt

Lammerensteeg

Punt

Vlasmarkt

Augustijnenstraat

Gortstraat

Lange Delft

Puntpoortstraat

Vlissingsbolwerk

Baanstraat

Gravenstraat

Lange Geere

Ramstraat

Vlissingse binnenbrug

Baarnselaan

Groenmarkt

Lange Noordstraat 19 tm 65 / 36 tm 70

Reigerstraat

Vlissingsestraat

Bachtensteene

Hagepreekgang

Lange Noordstraat 2 tm 26

Roosterstraat

Volderijlaagte

Bagijnhof

Haringplaats

Langeviele

Rotterdamsekaai

Volderijstraat

Balans

Havendijk

Langevielebolwerk

Rouaansekaai

Wagenaarstraat

Balkengat

Havendijkstraat

Latijnse Schoolstraat

Rozemarijnstraat

Walensingel

Bastion

Helm

Lazerijstraat

Schuddebeursstraat

Walgang

Beddewijkstraat

Herengracht

Lombardstraat

Schuiffelstraat

Wijngaardstraat

Beenhouwerssingel

Herenstraat

Londensekaai

Schuitvlotstraat

Zandstraat

Bellinkplein

Het Groene woud

Looierssingel

Schuttershofstraat

Zuidsingel

Bellinkstraat

Hof van Sint Jan

Loskade

Segeersstraat

Zusterplein

Bierkaai

Hof van Sint Pieter

Luthersekerklaan

Seisbolwerk

Zusterstraat

Blauwedijk

Hof van Tange

Maisbaai

Seisdam

 

Bleek

Hofplein

Markt

Seisplein

 Belanghebbenden

Bleekersgang

Hoge Geere

Meestoof

Seisstraat

 parkeervergunninggebied

Blindenhoek

Hoogstraat

Molenberg

Simpelhuisstraat

 

Parkeerterrein in de Jodengang

Bodenplaats

Houtkaai

Molenwater

Singelstraat

 Koorkerkstraat

Bogardstraat

Huisingalaan

Molstraat

Sint Antheunisstraat

 Korte Giststraat

Brakstraat

Isabellagang

Morksstraat

Sint Barbaragang

 Walplein

Branderijmolengang

Kalverstraat

Nagtglasstraat

Sint Jansgang

 

Bree

Kanaalweg

Nederstraat

Sint Janstraat

 

Breestraat

Kapoengang

Nieuwe Burg

Sint Jorisgang

 

Brouwerijpoort

Karelsgang

Nieuwe Haven

Sint Jorisstraat

 

Burggang

Keldermanstraat

Nieuwe Kerkgang

Sint Pieterstraat

 

Compagnieplein

Kerspel

Nieuwe Oostersestraat

Sint Sebastiaanstraat 11 tm 21

 

Dam nr. 17 t/m 41 ( Molstraat )

Kesteloostraat

Nieuwe Wal

Sint Sebastiaanstraat 2 tm 12

 

Dam nr. 2 t/m 30

Kinderdijk

Nieuwepoortstraat

Smallegangehof

 

Dam nr. 32 t/m 86

Klein Vlaanderen

Nieuwstraat

Smidsbolwerk

 

Dam nr. 43 t/m 81

Kleine Herenstraat

Noordbolwerk

Spanjaardstraat

 

Damplein

Kleine Werfstraat

Noordpoortplein

Spuistraat

 

Dampoortstraat

Koepoortlaan

Onder den Toren

Stadhuisstraat

 

Dampoortweg

koepoortstraat

Oostkerkplein

Stadsschuur

 

De Stoppelaartuin

Koestraat

Oostkerkstraat

Stationsstraat

 

De Vijf Ringen

Koningstraat

Oud Arnemuidsvoetpad

Stroopoortgang

 

Dokhavenpad

Koorkerkhof

Oude Werfstraat

Suikerpoort (gang)

 

Dokstraat

Korendijk

Papenstraat

t Bijltje

 

Domburgs schuitvlot

Korte Burg

Pauwpoort

Touwbaan

 

Dwarskaai

Korte Delft

Penninghoek

Turfkaai

 

Dwarsstraat

Korte Geere

Penninghoekssingel

Varkensmarkt

 

Eigenhaardstraat

Korte Noordstraat

Pijpstraat

Veerse Bolwerk

 

Fittinghavenpad

Kousteensedijk

Plein 1940

Veersepad

 

Ganzengang

Kraanstraatje

Pluimstraat

Veersesingel 4 tm 80 / 1 tm 45

 

Plaatsen en werkingsduur van betaald parkeren

afbeelding binnen de regeling

Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouder van 12 November 2024

de secretaris,

de burgemeester,

Aart van den Brink

Yvonne van Mastrigt

Bijlage 2

VOORSCHRIFT IN WERKING STELLEN VAN PARKEERAPPARATUUR

Burgemeester en wethouders van Middelburg;

gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en artikel 7 van de Verordening Parkeerbelastingen 2025;

b e s l u i t e n :

1. vast te stellen het volgende voorschrift:

Voorschrift in werking stellen van parkeerapparatuur:

a. In werking stellen parkeerapparatuur op straat

Voor het betaald parkeren geschiedt het in werking stellen van de parkeerapparatuur op straat door het opgeven van het kenteken van het te parkeren motorvoertuig en betaling voor de gewenste parkeerduur op de wijze die op de parkeerapparatuur is vermeld of uit de parkeerapparatuur blijkt.

Betaling geschiedt uitsluitend langs elektronische weg door middel van een bankpas of creditcard met EMV-chip (PIN-pas) in eenheden van € 0,10.

b. In werking stellen parkeerapparatuur via telefoon of ander communicatiemiddel

In afwijking van het bepaalde in artikel 1, eerste lid, kan het in werking stellen van de parkeerapparatuur ook geschieden via de centrale computer bestemd voor de registratie van parkeerbewegingen met gebruik van een telefoon of een ander communicatiemiddel. Hiertoe dient de belastingplichtige geregistreerd te zijn bij een bedrijf wat diensten verleent op het gebied van betaald parkeren met gebruik van een telefoon of een ander communicatiemiddel.

Bij aanvang van het parkeren meldt de belastingplichtige door het opgeven van het kenteken van het te parkeren motorvoertuig en de gebiedscode aan de centrale computer. Tevens neemt de belastingplichtige de overige voorwaarden in acht van het bedrijf waarbij belastingplichtige geregistreerd is.

Maximum parkeerduur betaald parkeren

afbeelding binnen de regeling

Middelburg, 12 november 2024,

Burgemeester en wethouders van Middelburg,

de secretaris,

de burgemeester,

Aart van den Brink

Yvonne van Mastrigt

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 19 december 2024.

de griffier, de voorzitter,

Alex Rijpert Yvonne van Mastrigt