Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005

Geldend van 09-06-2005 t/m heden

Intitulé

Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005

Het college van Zutphen,

overwegende, dat ter uitvoering van de Afvalstoffenverordening Zutphen 2005 enige nadere regels moeten of kunnen worden gesteld,

gelet op de artikelen 10.23, 10.24 en 10.25 van de Wet milieubeheer en

gelet op de artikelen 3, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 en 27 van de Afvalstoffenverordening Zutphen 2005,

b e s l u i t e n:

vast te stellen het Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005, dat luidt:

Artikel 1 Aan te wijzen vergunningen of ontheffingen

[Gereserveerd; mogelijke uitwerking van artikel 3, tweede lid, Afvalstoffenverordening Zutphen 2005]

Artikel 2 Inzameldienst

Als inzameldienst, als bedoeld in artikel 7 Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, is aangewezen:

Berkel Milieu N.V., gevestigd te Zutphen.

Artikel 3 Aan te wijzen andere inzamelaars

[Gereserveerd; mogelijke uitwerking van artikel 7, tweede lid, Afvalstoffenverordening Zutphen 2005]

Artikel 4 Omschrijvingen categorieën huishoudelijke afvalstoffen

Als omschrijving van categorieën huishoudelijke afvalstoffen, als bedoeld in artikel 8, tweede lid, van de Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, zijn in Bijlage 1 bij dit Uitvoeringsbesluit omschrijvingen vastgesteld van de volgende categorieën huishoudelijke afvalstoffen:

  • -

    klein chemisch afval (welles/nietes-lijst);

  • -

    oud papier en karton;

  • -

    glas;

  • -

    textiel

  • -

    huishoudelijk bouw- en sloopafval

  • -

    groente-, fruit- en tuinafval.

Artikel 5 Inzamelmiddelen

(Nog niet vastgesteld)

Artikel 6 Voorgeschreven herkenningstekens

(Nog niet vastgesteld)

Artikel 7 Vervanging van containers

(Nog niet vastgesteld)

Artikel 8 Maximale aantal containers dat wordt verstrekt

  • 1. De inzameldienst stelt per perceel, als bedoeld in artikel 9, eerste lid onder a, Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, één set mini-containers beschikbaar, bestaande uit minicontainers voor de categorieën van afvalstoffen die bij het betreffende perceel worden ingezameld. Dit kunnen zijn:

    • -

      een grijze minicontainer voor huishoudelijk restafval;

    • -

      een groene minicontainer voor groente-, fruit- en tuinafval;

    • -

      een grijze minicontainer voor oud papier en karton.

  • 2. De inzameldienst stelt om niet aan de de gebruiker van een perceel die daarom verzoekt, als bedoeld in artikel 9, zesde lid, Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, één extra mini-container voor de gevraagde categorie van huishoudelijke afvalstoffen ter beschikking.

  • 3. De inzameldienst stelt per perceel, als bedoeld in artikel 9, eerste lid onder a, Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, één zwart kratje ter beschikking voor de inzameling van herbruikbare componenten uit het huishoudelijk afval.

  • 4. De inzameldienst stelt om niet aan de de gebruiker van een perceel die daarom verzoekt, als bedoeld in artikel 9, zesde lid, Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, één extra zwart kratje ter beschikking voor de inzameling van herbruikbare componenten uit het huishoudelijk afval.

  • 5. De inzameldienst kan op verzoek van de gebruiker van een perceel waar de afvalstoffen individueel worden ingezameld meer inzamelmiddelen ter beschikking stellen, dan in de vorige leden genoemd, en brengt daarvoor per inzamelmiddel dat extra ter beschikking wordt gesteld een vergoeding in rekening van € 25,--.

  • 6. De inzameldienst kan op verzoek van de gebruiker van een perceel waar de afvalstoffen individueel worden ingezameld een eerder verstrekt inzamelmiddel innemen en daarvoor in de plaats een ander inzamelmiddel ter beschikking stellen van een ander formaat, en brengt daarvoor per inzamelmiddel dat extra ter beschikking wordt gesteld een vergoeding in rekening van € 25,--. Deze vergoeding wordt niet berekend tot 1 januari 2006.

  • 7. De inzameldienst kan een inzamelmiddel bij de gebruiker van perceel innemen, indien blijkt dat dit inzamelmiddel langdurig niet wordt gebruikt voor het ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen aan de inzameldienst.

Artikel 9 Frequentie van inzameling

Als frequentie voor de inzameling van bepaalde categorieën huishoudelijke afvalstoffen ten behoeve van de gebruiker van een perceel, als bedoeld in artikel 10, vierde lid, van de Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, zijn in Bijlage 2 bij dit Uitvoeringsbesluit voor enige categorieën van huishoudelijke afvalstoffen per categorie van huishoudelijke afvalstoffen de frequenties vastgesteld waarmee deze kunnen worden aangeboden aan de inzameldienst.

Artikel 10 Aanbieden aan de houder van een inzamelvergunning

[Gereserveerd; mogelijke uitwerking van artikel 13, tweede lid, Afvalstoffenverordening Zutphen 2005]

Artikel 11 Afzonderlijk ter inzameling aanbieden

[Gereserveerd; mogelijke uitwerking van artikel 14 Afvalstoffenverordening Zutphen 2005]

Artikel 12 Plaats van aanbieden afvalstoffen

Als regels omtrent de plaatsen waarop huishoudelijke afvalstoffen via een inzamelmiddel ter inzameling moeten worden aangeboden, als bedoeld in artikel 15, tweede lid, Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, zijn in bijlage 7 per adres de plaatsen vermeld, waar de mini-containers ter inzameling moeten worden aangeboden.

Artikel 13 Wijze van aanbieden

Omtrent de wijze waarop huishoudelijke afvalstoffen via een inzamelmiddel ter inzameling moeten worden aangeboden, als bedoeld in artikel 15, derde en vierde lid, Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, zijn de volgende regels vastgesteld:

  • 1.

    Het inzamelmiddel wordt zodanig op de weg geplaatst, dat voetgangersverkeer en overig verkeer niet wordt gehinderd of in de doorgang wordt belemmerd en dat gevaar of schade wordt voorkomen.

  • 2.

    De mini-container wordt op de weg geplaatst met de handgreep (en wielen) gericht naar de plaats waar het inzamelvoertuig zal stilhouden.

  • 3.

    In afwijking van het vorige lid, wordt de mini-container met de klepopening naar de weg geplaatst, indien de gebruiker van het perceel van Berkel Milieu N.V. bericht heeft ontvangen dat deze mini-container met de zijlader wordt geleegd.

  • 4.

    Het inzamelmiddel dient goed gesloten te zijn en vrij te zijn van uitsteeksels.

  • 5.

    Het afval in de mini-container mag niet zijn aangestampt.

  • 6.

    Er mag niet meer dan 60 kg afval in de mini-container.

  • 7.

    In de mini-container voor groente-, fruit- en tuinafval mogen geen plastic zakken zijn gebruikt, anders dan biologisch afbreekbare plastic zakken.

Artikel 14 Gebruik van het inzamelmiddel

[Gereserveerd; mogelijke uitwerking van artikel 15, vijfde en zesde lid, Afvalstoffenverordening Zutphen 2005]

Artikel 15 Wijze van aanbieden bij inzamelvoorziening

Omtrent de wijze waarop huishoudelijke afvalstoffen via een inzamelvoorziening ten behoeve van een groep percelen moeten worden aangeboden, als bedoeld in artikel 16, derde lid, of artikel 17, tweede lid, van de Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, zijn de volgende regels vastgesteld:

  • 1.

    Een ondergrondse inzamelvoorziening ten behoeve van een groep percelen wordt geopend met een daartoe van gemeentewege verstrekte milieupas.

  • 2.

    Per aanbieding kan de gebruiker van een perceel, aan wie mede ten behoeve van zijn perceel een ondergrondse inzamelvoorziening is aangewezen, maximaal 60 liter in de inzamelvoorziening brengen.

  • 3.

    De gebruiker van een perceel, aan wie mede ten behoeve van zijn perceel een ondergrondse inzamelvoorziening is aangewezen, draagt er zorg voor, dat na het inbrengen van het afval, de inwerpopening van de ondergrondse inzamelvoorziening wordt gesloten.

  • 4.

    Bij het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen bij de inzamelvoorziening wordt de weg niet verontreinigd en wordt gevaar of schade voorkomen.

Artikel 16 Wijze van aanbieden bij een brengdepot

Omtrent de wijze waarop huishoudelijke afvalstoffen bij een brengdepot op lokaal of regionaal niveau moeten worden aangeboden, als bedoeld in artikel 18, tweede lid, van de Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, zijn de volgende regels vastgesteld:

  • 1.

    Bij het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen bij een brengdepot op lokaal of regionaal niveau wordt aan inwoners van de in Berkel Milieu N.V. deelnemende gemeenten een lager tarief berekend dan aan anderen, mits de inwoners met een daartoe van gemeentewege verstrekte milieupas kunnen aantonen dat zij inwoner zijn van een van deze gemeenten.

  • 2.

    Bij het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen bij een brengdepot op lokaal of regionaal niveau houdt de aanbieder van het afval zich aan het Acceptatiereglement Afvalbrengpunt Zutphen.

  • 3.

    Bij het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen bij een brengdepot op lokaal of regionaal niveau wordt de weg niet verontreinigd, wordt verkeer niet gehinderd of in de doorgang belemmerd en wordt gevaar of schade voorkomen.

Artikel 17 Wijze van aanbieden zonder inzamelmiddel

Omtrent de wijze waarop huishoudelijke afvalstoffen in voorkomend geval zonder inzamelmiddel kunnen worden aangeboden, als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, zijn de volgende regels vastgesteld:

  • 1.

    Zonder inzamelmiddel mogen slechts de volgende categorieën van huishoudelijke afvalstoffen ter inzameling worden aangeboden: - grof huishoudelijk afval, - grof huishoudelijk tuinafval, - oud papier en karton.

  • 2.

    Deze categorieën van huishoudelijke afvalstoffen mogen slechts worden aangeboden, indien daarvoor een afspraak is gemaakt via de Afvalinformatielijn van Berkel Milieu N.V.: 0575 545 646, bereikbaar tussen 9:00 uur en 12:30 uur en tussen 13:00 uur en 16:00 uur.

  • 3.

    Bij het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen zonder inzamelmiddel wordt de weg niet verontreinigd, wordt verkeer niet gehinderd of in de doorgang belemmerd en wordt gevaar of schade voorkomen.

  • 4.

    Grove huishoudelijke afvalstoffen worden zoveel mogelijk gebundeld tot pakketten van maximaal 60 kg in gewicht en een omvang van maximaal 1,5 meter x 1 meter x 0,50 meter.

  • 5.

    Oud papier en karton wordt gebundeld aangeboden of in kartonnen dozen.

Artikel 18 Dagen en tijden van inzameling

  • 1. De dagen waarop bepaalde categorieën van huishoudelijke afvalstoffen bij bepaalde adressen worden ingezameld, worden op advies van Berkel Milieu N.V. eenmaal per jaar vastgesteld in bijlage 8 bij dit Uitvoeringsbesluit.

  • 2. Indien Berkel Milieu N.V. om technische tussentijds de inzameldagen voor bepaalde categorieën van huishoudelijke afvalstoffen bij bepaalde adressen wijzigt, geldt de door Berkel Milieu N.V. aangewezen dag vanaf het moment dat deze behoorlijk aan de gebruikers van de betreffende percelen is bekend gemaakt tot aan het moment waarop opnieuw de inhoud van bijlage 8 van dit Uitvoeringsbesluit wordt vastgesteld.

  • 3. Mini-containers worden tegen de vastgestelde dag van inzameling niet eerder op de weg geplaatst dan vanaf 20:00 uur op de dag voorafgaande aan de vastgestelde inzameldag.

  • 4. Mini-containers die op de vastgestelde dag van inzameling later op de weg worden geplaatst dan 7:00 uur, lopen de kans dat zij niet worden geledigd op die inzameldag.

  • 5. Mini-containers worden op de vastgestelde dag van inzameling zo spoedig mogelijk na leging, doch uiterlijk vóór 24:00 uur op de vastgestelde inzameldag, door of vanwge de gebruiker van het perceel van de weg verwijderd.

  • 6. Bij inzamelvoorzieningen ten behoeve van een groep percelen (verzamelcontainers) worden geen afvalstoffen aangeboden tussen 00:00 en 6:00 uur.

  • 7. Bij de inzamelvoorziening op lokaal of regionaal niveau (brengdepot) kunnen gedurende de volgende openingstijden afvalstoffen worden aangeboden: maandag t/m vrijdag 8:00 uur tot 12:00 uur en 12:30 uur tot 16:00 uur, zaterdag 9:00 uur tot 13:00 uur.

Artikel 19 In bijzondere gevallen ter inzameling aanbieden

[Gereserveerd; mogelijke uitwerking van artikel 21 Afvalstoffenverordening Zutphen 2005]

Artikel 20 Inzameling bedrijfsafvalstoffen door de inzameldienst

[Gereserveerd; mogelijke uitwerking van artikel 22 Afvalstoffenverordening Zutphen 2005]

Artikel 21 Ter inzameling aanbieden van bedrijfsafvalstoffen

[Gereserveerd; mogelijke uitwerking van artikel 23, derde lid, en artikel 24 Afvalstoffenverordening Zutphen 2005]

Artikel 22 Aangewezen plaatsen waar storten verboden is

[Gereserveerd; mogelijke uitwerking van artikel 25, eerste lid, Afvalstoffenverordening Zutphen 2005]

Artikel 23 Gevelreinigen

Regels ter bescherming van het milieu voor schoonmaakactiviteiten aan gebouwen en bouwwerken door middel van stralen of reinigen onder hoge druk, als bedoeld in artikel 34 Afvalstoffenverordening Zutphen 2005, zijn vastgesteld in bijlage 9 bij dit Uitvoeringsbesluit.

Artikel 24 Inwerkingtreding

Het Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005 treedt in werking op de dag na bekendmaking en niet dan nadat de Raad de Afvalstoffenverordening Zutphen 2005 heeft vastgesteld.

Ondertekening

Het college van Zutphen,
de burgemeester, de secretaris,

Bijlage 1 bij Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005

Omschrijvingen van categorieën afvalstoffen

  • °

    klein chemisch afval:

chemisch afval is:

huishoudelijk

hobby

batterijen

foto-fixeer en foto-ontwikkelaar

spaarlampen/ energiezuinige lampen

etsvloeistoffen, zoals salpeterzuur of zwavelzuur

TL-buizen

zoutzuur

vloeibare gootsteenontstopper

doe-het-zelf

lampenolie en petroleum

verf, lak, beits

bestrijdingsmiddelen en insecticiden

houtverduurzamingsmiddelen

medicijnkastje

voor het verven gebruikte producten als thinner, terpentine, verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwastenreiniger, kwastontharder, wasbenzine

medicijnen

kwikthermometers

injectienaalden (veilig verpakt!)

kwikschakelaars, zoals in niet-digitale verwarmingsthermostaten.

vervoer

accu’s

benzine

(afgewerkte) motorolie

oliefilters en brandstoffilters

remvloeistof

  • °

    oud papier en karton:

    droog en schoon oud papier en karton;

  • °

    glas:

    eenmalige glasverpakkingen;

  • °

    textiel:

    kleding, huishoudtextiel (zoals lakens, dekens, handdoeken), schoeisel, grote lappen stof en gordijnen;

  • °

    huishoudelijk bouw- en sloopafval:

    afval, dat vrijkomt bij bouwen en slopen tot een omvang alsof het bedrijfsmatige activiteiten betreft. Dus bouw- en sloop-activiteiten, die in woningen doorgaans door een aannemer worden uitgevoerd, leveren bedrijfsafval op, zelfs als deze door een doe-het-zelver zijn uitgevoerd. De grens ligt praktisch gesproken bij een big-bag.

  • °

    groente-, fruit- en tuinafval:

WEL groente-, fruit- en tuinafval:

GEEN groente-, fruit- en tuinafval:

loof, schillen en resten groente, fruit en aardappelen

as van de (open) haard

etensresten

inhoud van de asbak

eierschalen

vogelkooizand

doppen van pinda’s en noten

stofzuigerzakken en de inhoud daarvan

noten en pitten

honden- en kattenharen

koffiefilter en koffiedik, theebladeren en theezakjes

luiers

snijbloemen, kamerplanten, gras, stro en bladeren

minerale kattenbakkorrelszand

klein snoeiafval en ander plantmateriaal uit de tuin

(geen grond!)

melkpakken

papieren zakken waarin gft afval wordt verzameld

papier (anders dan hiernaast genoemd)

bovendien horen botjes, visgraten en aardappelschillen in een krant ook tot gft-afval

Bijlage 2 bij Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005

de inzamelmiddelen of inzamelvoorzieningen per categorie van huishoudelijke afvalstoffen per adres

[Deze bijlage wordt nog ingevuld met bestanden van Berkel Milieu N.V.

Bijlage 3 bij Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005

Protocol aanbrengen afleesbare chip op mini-container

[Deze bijlage wordt nog ingevuld door Berkel Milieu N.V. vóór invoering van Diftar]

Bijlage 4 bij Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005

Protocol vervanging mini-container na diefstal ervan

[Deze bijlage wordt nog ingevuld door Berkel Milieu N.V. vóór invoering van Diftar]

Bijlage 5 bij Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005

Protocol vervanging mini-container vanwege schade daaraan

[Deze bijlage wordt nog ingevuld door Berkel Milieu N.V. vóór invoering van Diftar]

Bijlage 6 bij Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005

Protocol vervanging mini-container door Berkel Milieu N.V.

[Deze bijlage wordt nog ingevuld door Berkel Milieu N.V. vóór invoering van Diftar]

Bijlage 7 bij Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005

per adres de plaatsen vermeld, waar de mini-containers ter inzameling moeten worden aangeboden (clusterplaatsen)

[Deze bijlage wordt nog ingevuld met bestanden van Berkel Milieu N.V.]

Bijlage 8 bij Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005

De dagen waarop bepaalde categorieën van huishoudelijke afvalstoffen bij bepaalde adressen worden ingezameld

[Deze bijlage wordt nog ingevuld met bestanden van Berkel Milieu N.V.]

Bijlage 9 bij Uitvoeringsbesluit afvalstoffen Zutphen 2005

Regels ter bescherming van het milieu voor schoonmaakactiviteiten aan gebouwen en bouwwerken door middel van stralen of reinigen onder hoge druk (gevelreinigen)

Algemeen

1. Melden reinigingswerkzaamheden

Maximaal 7 en minimaal 2 dagen voor aanvang van de werkzaamheden waarop de melding betrekking heeft, moet aan het hoofd van de afdeling Milieu schriftelijk melding worden gedaan van de voorgenomen reinigingswerkzaamheden.

De melding dient in elk geval de volgende gegevens te bevatten:

  • a.

    de locatie waar de voorgenomen reiniging zal worden uitgevoerd; b. de dagen waarop u de voorgenomen reiniging zal worden uitgevoerd; c. de reden waarom de voorgenomen reiniging wordt uitgevoerd (schoonheid, onderhoud of voorbehandeling);

  • d.

    de reinigingsmethode:

    • -

      het onder hoge druk reinigen met uitsluitend water;

    • -

      het reinigen door middel van stoomcleaning;

    • -

      het reinigen door middel van zandwassen (stralen met water en olivine zand);

    • -

      het verwijderen van oude verflagen op gevelwerk met het afbijtmiddel Alkutex.

  • e.

    indien er lozingen van afvalwater plaatsvinden, welke afvalstromen zullen worden geloosd en op

    welke wijze;

  • f.

    bij stralen, welk straalmiddel zal worden gebruikt;

  • g.

    welke bodembeschermende en stofwerende maatregelen getroffen zullen worden;

  • h.

    op welke wijze de ontstane afvalstoffen zullen worden afgevoerd.

2. Instructie personeel

De personen, die onder verantwoordelijkheid van de melder straal- of reinigingsactiviteiten uitvoeren, moeten zijn geïnstrueerd omtrent de voorschriften van deze ontheffing.

3.Informeren omwonenden

De melder informeert omwonenden minimaal 24 uur vóór de aanvang van de werkzaamheden schriftelijk over de aard van de reinigingsactiviteiten, de met de reinigingsactiviteiten gepaard gaande overlast en de werktijden waarbinnen deze werkzaamheden plaatsvinden.

4. Afzettingsplan

Indien er voor de uitvoering van de reinigingswerkzaamheden gedeelten van de openbare weg tijdelijk buiten gebruik moeten worden gesteld, moet daarvoor minimaal twee dagen vóór aanvang van de werkzaamheden een afzettingsplan ter goedkeuring worden voorgelegd aan de afdeling Stadsbeheer, telefoonnummer 0575 52 15 95.

5. Afscherming

De locatie waar de reinigingswerkzaamheden plaatsvinden moet zodanig zijn afgeschermd (met bijvoorbeeld steigergaas), dat:

  • a.

    afvalstoffen niet buiten de locatie terecht kunnen komen;

  • b.

    passerend publiek, geparkeerde auto’s, belendende percelen of andere eigendommen van derden geen overlast of schade ondervinden van afvalwater en/of afvalstoffen;

  • c.

    afvalwater en/of afvalstoffen zich niet via de openbare weg kunnen verspreiden of in het gemeentelijk openbaar riool of enig oppervlaktewater terecht kunnen komen.

6. Dagelijks na afloop van de werkzaamheden

Iedere dag na het beëindigen van de reinigingswerkzaamheden moet de locatie schoon worden achtergelaten en moeten eventuele afvalstoffen en afvalwater worden meegenomen of worden opgeslagen in vaten, die worden geplaatst in een afsluitbare container.

7. Geluid

Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau (LAr,Lt dag), veroorzaakt door de aangevraagde reinigingswerkzaamheden, mag ter plaatse van de gevel van de dichtstbijzijnde, niet te behandelen, geluidsgevoelige bestemming niet méér bedragen dan 65 dB(A).

Controle op of berekening van het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau vindt plaats volgens de “Handleiding meten en rekenen industrielawaai, 1999”. Ook de beoordeling van de meetresultaten vindt volgens deze handleiding plaats.

8. Geluidproductie apparaten

Te gebruiken apparaten (motorcompressoren en dergelijke) moeten voldoen aan de eisen, die zijn gesteld in de “Regeling geluidproductie bouwmachines” van 1995.

9. Bodembeschermende voorzieningen

Verontreiniging van de bodem door de reinigingswerkzaamheden moet worden voorkomen. Daartoe moet de bodem zo nodig zijn afgedektmet plastic of ander geschikt materiaal.

10. Afvalstoffen

Afgiftebewijzen van de afgifte van de vrijgekomen afvalstoffen moeten gedurende de werkzaamheden en minimaal 6 maandern daarna in een logboek worden bewaard.

11. Afvalwater

Bij de werkzaamheden vrijkomend afvalwater moet worden opgevangen. Het mag worden hergebruikt indien dit ter plaatse wordt gezuiverd; in andere gevallen moet het bij de werkzaamheden vrijkomend afvalwater worden afgevoerd ter verwerking elders.

Wenken voor de goede orde

De melder wordt voorts nog gewezen op de volgende feiten:

Ontheffing voor objecten op de weg

Voor het plaatsen van objecten op de openbare weg (steiger, container en dergelijke) moet tevoren van het college ontheffing zijn verkregen voor artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (gebruik van de weg volgens bestemming).

Lozen op riool

Lozing van afvalwater op het gemeentelijk openbaar riool is verboden op grond van artikel 10.30 van de Wet milieubeheer. Wel kan het college hiervan vrijstelling verlenen op basis van artikel 10.63 van de Wet milieubeheer. Aan de vrijstelling worden voorschriften verbonden, onder andere met betrekking tot de kwaliteit van het afvalwater.